Data: 2017-10-15 11:15:19
Temat: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Od: Ziggi <Z...@v...you>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2017-10-14, Trefniś wrote:
> W dniu .10.2017 o 00:35 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Ziggi <Z...@v...you> wrote:
>>> On 2017-08-29, i...@g...pl wrote:
>>>> No wiem, jak, generalnie sprawa niby prosta. Chodzi mi jednak o takie
>>>> jak w Nordfiszu, albo lepsze. Ktoś ma jakiś sprawdzony chłyt, aby były
>>>> mięciutkie, chrupiące i pyszne?
>>>
>>> Piwo,woda sodowa, maka.
>>>
>>>
>>
>> Bez jajek? Tylko to??
>
> To i tak jakaś wypasiona panierka :)
>
> Polecam próby z tempurą - mąka, lodowata woda i sól.
>
Tempura generalnie to to samo z wyjatkiem ze nie dajesz piwa tylko wode.
BTW fajnie wychodzi dajac pol na pol zwykla make i make kukurydziania.
|