Data: 2009-12-17 13:33:45
Temat: Re: peklowanie
Od: "kogutek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "Krycha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
> news:hgda5f$sfl$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> > news:hgd80r$38i$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> > >
> > > "Krycha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
> > > news:hgd5qc$inu$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > >> Jaki cel ma ciasne układanie i obciążanie (np. kamieniem) mięsa
> > > peklowanego?
> > >> Po to, aby mięso było przykryte zalewą można dać tej zalewy więcej.
> > >
> > > Będzie pływało, nie powinno z zalewy wystawać...
> > >
> >
> > U mnie nie pływało, płyn przykrywał mięso dokładnie.
> >
> > Krycha.
>
> To wystarcza przekładac te kawałki z góry na dół codziennie, przez okres
> peklowania.
>
>
Nigdy nie przekładałem. Ważniejsze od przekładania, według mnie, jest zrobienie
nastrzyku i używanie do peklowania peklosoli.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|