Data: 2009-12-18 06:45:32
Temat: Re: peklowanie
Od: "Tomasz O." <t...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hgdhe6$96t$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> "Tomasz O." <t...@o...eu> wrote in message
> news:hgdc0o$r5i$1@news.onet.pl...
>
> Samo leżenie w solance też nie da równomiernego jej oddziaływania na
> mięso - inaczej sól (i inne składniki) dy funduja w powierzchnię górną,
> inaczej dolną zwłaszcza jeżeli kawałek leży na innym i naczej z boku. W
> większych zakładach są do mieszania specjalne maszyny, nawet próżniowe...
Dlatego też w warunkach domowych trzeba codziennie mięsko w garze/wiadrze
zamieszać/poprzekładać.
--
Pozdrawiam
Tomasz
|