Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt
-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <q106s2$inb$1@dont-email.me> <8UUYD.14474$3F1.5017@fx17.ams1>
<5c349b84$0$485$65785112@news.neostrada.pl>
<g...@m...uni-berlin.de>
<5c35004d$0$488$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@v...com>
Subject: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Date: Thu, 10 Jan 2019 11:17:56 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Lines: 35
Message-ID: <5c371be4$0$486$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 37.47.0.74
X-Trace: 1547115492 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 486 37.47.0.74:13654
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381716
Ukryj nagłówki


Użytkownik "John Doe" <j...@d...com> napisał w wiadomości
news:slrnq3ctk5.1u1.john@vimar.com...
> On 2019-01-08, Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>> łojezu co wy kombinujecie?
>>> Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy.
>>
>> Serio? A z czego? Zwykle jedzenie u Chińczyka, pszynajmniej według TV,
>> jest
>> mocno pszetwożone, więc bardzo dalekie od surowizny.
>>
>
> lecz wpierw trzeba chyba zagotowac jak Waldemar napisal?
>
>>>Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy. Ma się ugotować,
>>>dlatego zalecają obniżyć temperaturę, jak pierogi wypłyną, by farsz się
>>>ugotował.
>
> I to samo pisze w cytacie po angielsku w 1-szym poscie.

Raczej nie masz racji.
Dolewając wody, zimnej, nie spowodujesz mocniejszego ugotowania farszu,
nawet jeśli był on surowy.
Na pewno zaś zwiększy się końcowa ilość glutenu.
Niedawno w TV, w geograficznym filmie o Chinach ("Na jedwabnym szlaku" -
zdaje się) , podali że oni bardzo lubią wszelkie kremy.
Żarcie ma się jak rozumiem ciągnąć.
Dlatego lubią gluten i rozgotowanie.

--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.01 stefan
10.01 Stokrotka
10.01 stefan
10.01 d...@g...com
10.01 Animka
11.01 John Doe
11.01 Marcin Debowski
11.01 John Doe
11.01 XL
11.01 Stokrotka
11.01 Stokrotka
11.01 Stokrotka
12.01 XL
12.01 Marcin Debowski
12.01 Pszemol
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?