Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt
-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <q106s2$inb$1@dont-email.me> <8UUYD.14474$3F1.5017@fx17.ams1>
<5c349b84$0$485$65785112@news.neostrada.pl>
<g...@m...uni-berlin.de>
<5c35004d$0$488$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@v...com>
Subject: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Date: Thu, 10 Jan 2019 11:17:56 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
Lines: 35
Message-ID: <5c371be4$0$486$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 37.47.0.74
X-Trace: 1547115492 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 486 37.47.0.74:13654
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:381716
Ukryj nagłówki


Użytkownik "John Doe" <j...@d...com> napisał w wiadomości
news:slrnq3ctk5.1u1.john@vimar.com...
> On 2019-01-08, Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>> łojezu co wy kombinujecie?
>>> Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy.
>>
>> Serio? A z czego? Zwykle jedzenie u Chińczyka, pszynajmniej według TV,
>> jest
>> mocno pszetwożone, więc bardzo dalekie od surowizny.
>>
>
> lecz wpierw trzeba chyba zagotowac jak Waldemar napisal?
>
>>>Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy. Ma się ugotować,
>>>dlatego zalecają obniżyć temperaturę, jak pierogi wypłyną, by farsz się
>>>ugotował.
>
> I to samo pisze w cytacie po angielsku w 1-szym poscie.

Raczej nie masz racji.
Dolewając wody, zimnej, nie spowodujesz mocniejszego ugotowania farszu,
nawet jeśli był on surowy.
Na pewno zaś zwiększy się końcowa ilość glutenu.
Niedawno w TV, w geograficznym filmie o Chinach ("Na jedwabnym szlaku" -
zdaje się) , podali że oni bardzo lubią wszelkie kremy.
Żarcie ma się jak rozumiem ciągnąć.
Dlatego lubią gluten i rozgotowanie.

--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.01 stefan
10.01 Stokrotka
10.01 stefan
10.01 d...@g...com
10.01 Animka
11.01 John Doe
11.01 Marcin Debowski
11.01 John Doe
11.01 XL
11.01 Stokrotka
11.01 Stokrotka
11.01 Stokrotka
12.01 XL
12.01 Marcin Debowski
12.01 Pszemol
Siadło światełko w kuchence mikrofalowej Haier
Nóż
ciekawa książka
Idzie Wielkanoc
Naczynia z kamionki do kiszenia kapusty / ogórków
Re: Osad w winie
Re: Osad w winie - Sery twarde
świńskie przełyki
Nowa wersja programu dietetycznego Ananas
Glifosat! Nie gluten!
Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
maszynka lepiąca pierogi
Zapraszam na bloga o zdrowym odżywianiu
Coś słodkiego?
Szybkowar
ogloszenia spoleczne
Co to za krzew
Wyrzucony pracownik IKEA
polish chams?
Nienawisc i pogarda (Re: chamstwo i prostactwo)
Jak Żydzi Żydom ,,pomagali".
UW się spisał! dr. House byłby wniebowzięty za życia... ;)
chamom wszelakim
nawóz do trawy
dzięcioł na śliwce
F-35, jako 'klocek' w systemie...
Bog rozpozna swoich
Biedny buddysta zen patrzy na Pomnik Zwierząt Rzeźnych
Wyborcy PO to przestępcy...
Uchwyt scienny do mikrofalówki