Data: 2019-01-10 11:10:35
Temat: Re: Chinski hokus pokus przy gotowaniu pierogow
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 09.01.2019 um 23:32 schrieb John Doe:
> On 2019-01-08, Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>> łojezu co wy kombinujecie?
>>> Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy.
>>
>> Serio? A z czego? Zwykle jedzenie u Chińczyka, pszynajmniej według TV, jest
>> mocno pszetwożone, więc bardzo dalekie od surowizny.
>>
>
> lecz wpierw trzeba chyba zagotowac jak Waldemar napisal?
>
>>> Po prostu farsz w chińskich pierogach jest surowy. Ma się ugotować,
>>> dlatego zalecają obniżyć temperaturę, jak pierogi wypłyną, by farsz się
>>> ugotował.
>
> I to samo pisze w cytacie po angielsku w 1-szym poscie.
Exactly!
Waldek
|