Data: 2002-12-03 13:40:37
Temat: Re: Kiszenie burakow na barszcz
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Szutka" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:asia7j$p9p$1@news.onet.pl...
> Jolus!
> a powiedz jeszcze kochanie jak dlugo kisi sie taki barszczyk, i jak dlugo
> mozna go potem przechowywac?
> pzdr grzesiek
wlasnie te 3-4 dni ktore stoi w cieple -patrz przepis -az stanie sie
kwaskowaty. A Gumowska radzi po tym ukiszeniu zlac do hermetycznych butelek
i przechowywac w chlodnym miejscu. Ja dopiero sie przymierzam, moze Krysia
Chiger cos dorzuci.
A przy okazji, Grzesiu, za to"Jolus, kochanie" :)))) podaje linka skad
zaczerpnelam te przepisy , jest jeszcze duzo barszczykow, pierozkow, ciast ,
kutii i innych inszosci swiatecznych z pasujacymi winkami do tego , warto
tam zajrzec dla poszerzenia horyzontow kulinarnych
http://muzeum.gazeta.pl/Ascii/Raporty/Przepisy/090ra
p.html
Jola L-L
|