Data: 2002-12-03 13:52:10
Temat: Re: Kiszenie burakow na barszcz
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> wlasnie te 3-4 dni ktore stoi w cieple -patrz przepis -az stanie sie
> kwaskowaty. A Gumowska radzi po tym ukiszeniu zlac do hermetycznych
butelek
> i przechowywac w chlodnym miejscu. Ja dopiero sie przymierzam, moze
Krysia
> Chiger cos dorzuci.
Jam nie Krystyna, ale moge dodac, ze taki buraczny zakwas w ciemnym i
chlodnym miejscu szczelnie zakrecony moze pol roku stac i nic go nie ruszy a
przy otwieraniu radze uwazac i nie wstrzasac, bo "buzuje" jak rasowy
szampan;-)
>
> http://muzeum.gazeta.pl/Ascii/Raporty/Przepisy/090ra
p.html
zajrzalam- swietne miejsce;-), dzieki Jolu za ten adres.
pozdrawiam serdecznie
Basia
|