Data: 2022-07-23 20:03:02
Temat: Lepiszcze do masy
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czym zagęścić masę do kotletów rybnych tak, żeby lepiej się trzymała
kupy po smażeniu?
Robimy te kotlety z resztek smażonej polędwicy z dorsza, które to resztki
są zamrażane już usmażone i potem jak się tych resztek uzbiera więcej,
to robimy z tego kotlety mielone. Dodaje się minimalnie bułki namoczonej
w mleku, pietruszkę zieloną, jakieś przyprawy i więcej jajek, żeby jakoś
to utrzymać w całości, ale ponieważ mięso nie jest surowe, dodatkowo
dość chude i suche, to te kotlety trzeba lepić zupełnie malutkie żeby
otoczka/skorupka z bułki tartej je utrzymywała w całości, bo jak są ciut
większe, to rozwalają się już przy przewracaniu.
Co mogło by być lepiszczem czy takim scalaczem?
Dodać jakiegoś surowego mięsa trochę czy jakiś inny patent?
|