Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Błędy przy pieczeniu chleba pszennego Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Date: Tue, 10 Feb 2015 08:39:55 +0100
Organization: private
Lines: 48
Message-ID: <o...@t...home>
References: <mbb4hj$1im$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<mbb7o4$g0c$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<mbbfcn$45v$1@node1.news.atman.pl> <o...@t...home>
<mbbkoh$9rc$1@node1.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: 78.10.134.254
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1423554002 27129 78.10.134.254 (10 Feb 2015 07:40:02
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Feb 2015 07:40:02 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360788
Ukryj nagłówki

W dniu .02.2015 o 01:39 animka <a...@t...wp.pl> pisze:

> W dniu 2015-02-10 00:37, Trefniś pisze:
>> W dniu .02.2015 o 00:20 animka <a...@t...wp.pl> pisze:
>>
>> (...)
>>> Ciasto na chleb bezglutenowy to ja wyrabialam mikserem, potem wlewalam
>>> do brytfanki i wszystko było ok.
>>
>> I bardzo dobrze.
>> Miałaś dobry przepis, potrafiłaś go "odwzorować", wyszły świetne
>> wypieki.
>> Od razu zaznaczam, że ja w bezglutenowych się nie specjalizuję.
>> Ale na podstawie przepisu - chyba nie miałbym problemu.
>
> Do bezglutenowego trzeba bylo dodać 2 lyżki oleju. Do normalnego chleba
> nie chcę już oleju dodawać. bo mi smak chleba zepsuje.

Może komuś to się wyda dziwne, ale oleju rzepakowego (jako prawie tak samo
zdrowego jak oliwa) potrafię używać w wypiekach nawet zamiast masła :)
Jedna osoba z mojej rodziny boi się go, stąd wypieki specjalnie pod gusta
:)
Piekłem tak już słodkości (np. baby drożdżowe i piaskowe), ciasta parzone,
smażyłem pączki :)
Chyba tylko nie podjąłbym się piec tak ciasta francuskiego :)
Wiem, niektórzy smak rzepakowego wyczuwają natychmiast i nie akceptują,
ale tak też można piec.
Zresztą posmak oleju można łatwo ukryć :)

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.02 Trefniś
10.02 Trefniś
10.02 XL
10.02 XL
10.02 XL
10.02 XL
10.02 FEniks
10.02 Trefniś
10.02 FEniks
10.02 Qrczak
10.02 Trefniś
10.02 Trefniś
10.02 Pszemol
10.02 Trefniś
10.02 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?