Data: 2015-02-11 17:47:54
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"bbjk" <a...@b...cc> wrote in message news:mbfor3$k9u$1@node2.news.atman.pl...
> W dniu 2015-02-11 o 14:05, Pszemol pisze:
>> Zainteresował mnie ten przepis bo zdjęcia wyglądają bajecznie pięknie
>> :-)))
>> http://www.thefreshloaf.com/node/19830/36-hours-sour
dough-baguette-everything-i-know-one-bread
> Piekłam podobną metodą lodówkową nie bagietki, lecz chałki,
> wychodzą b. dobre, tylko faktycznie trzeba czasu.
Chałki? Te żydowskie chlebki plecione z ciasta z jajkami?
Brzmi ciekawie... Ja zrobiłem jedną chałkę ale "normalną".
Miałem wprawdzie problemy z lepieniem warkocza bo ciasto
zrobione z użyciem tłuszczu więc się trochę słabo kleiło, ale
było bardzo dobre do zjedzenia mimo że się trochę rozplotło w piecu.
Opowiedz proszę więcej o swojej chałce - jakiego przepisu użyłaś i czemu w
lodówce?
|